Jak nasadím bannery na svůj web/blog?

Banner je druh grafické reklamy, který vás po prokliknutí přesměruje na cílovou stránku (v affiliate marketingu nejčastěji na e-shop). 

Bannery vygenerované v našem rozhraní obsahují affiliate parametry (váš affiliate odkaz). Díky tomu vám bude náležet provize, pokud se čtenář přes váš banner proklikne a nakoupí v cílovém e-shopu.

Cesta k bannerům je následující. Přihlásíte se do svého publisherského rozhraní a v levém menu vyberete záložku "Propagace." Rozjdede se vám lišta, ve které vyberete podzáložku "Banners & Links."

Pro vyhledání bannerů v jednotlivých kampaních použijte filtr, jako na obrázku výše. To znamená, vybrat kampaň, typ banneru (banner) a potvrdit vše zeleným tlačítkem "Použít."

Po tomto nastavení se vám zobrazí pouze bannery z kampaně KetoMix.

POZOR: Některé kampaně jsou v Affialu soukromé - nejdříve musíte požádat o schválení a inzerent vás musí schválit. Pokud se tak nestane, nebudete mít možnost bannery v dané kampani zobrazit.

Vygenerování banneru (získání banneru)

Nyní si můžete projet přehled bannerů, které nám inzerent poskytl. Uvidíte zde, jak vypadá po grafické stránce a jaké má rozměry (uváděno v pixelech).

Pro získání kódu, který si vložíte na web, je nutné, kliknout u cílového banneru na tlačítko "Získat odkaz banneru."

Otevře se okno s HTML kódem, který si můžete vložit do kódu na webové stránky nebo blog. Pokud používáte redakční systém WordPress, máte tu možnost přímo v příspěvku EDITOR/HTML.